Zoran Rakočević

Glumac koji je igrao u svim predstavama KLAP-a, a režirao dvije: „Odvratna drama“ i „Orkestar Titanik“. Po zanimanju je politikolog. Nagrađivan je i za glumu i za režiju.

Na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju je 2005. godine dobio nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu – ulogu Žike u prvoj predstavi našeg pozorišta, komediji „Sumnjivo lice“. Na tom Festivalu je 2010. godine nagrađen za najbolju glavnu mušku ulogu, za tumačenje lika Luke Labana u predstavi „Profesionalac”. I ne samo to: on i Đorđije Tatić podijelili su  priznanje za partnersku igru u istoj predstavi. Na festivalu 2012. osvojio je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu – bio je Uča, Žabac i Lovac u predstavi „Brod za lutke” Milene Marković u produkciji mojkovačkog Centra za kulturu. Na Festivalu „Gulini dani” održanom u Petrovcu na Mlavi  2012 osvojio je Gulinu plaketu za ulogu Doka u predstavi „Orkestar Titanik”.

Zoranova predstava „Odvratna drama“ je 2009. godine pobijedila na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, a on je iste godine na Festivalu festivala u Trebinju za tumačenje uloge Obrena Vujisića u toj predstavi dobio „Zlatnu masku” za najboljeg glumca.

Režirao je, dakle, „Odvratnu dramu” Ivana Panića i „Orkestar Titanik” Hrista Bojčeva, a ko-režirao našu predstavu „Čehov je Tolstoju rekao zbogom” i „Magareće godine” Branka Ćopića u produkciji Školskog centra Plužine i CDT-a.

Rekli smo već da je glumio u svim našim predstavama, a evo i šta:

ŽIKA, „Sumnjivo lice”
JUG BOGDAN, „Banović Strahinja”
MARKO, „Pljusak”
MILUTIN, „Conekt, bolan, conekt”
PRIKAZA, „Oblak u pantalonama”
DAVID ŠTRBAC, „Jazavac pred sudom”
OBREN, „Odvratna drama”
RISTA TODOROVIĆ, „Gospođa ministarka”
LUKA LABAN, „Profesionalac”
ŽUPNIK, „Kralj Betajnove”
DOKO, „Orkestar Titanik“
ČEHOV, „Čehov je Tolstoju rekao zbogom”
MEDO, „Plavi zec slavi rođendan”