Profesionalac

I bilo je vrijeme za jednog, na primjer, Kovačevića! Predstava koju mnogi upoređuju sa filmom, čiji je tekst, po istoj priči, pisao isti autor… Snežanino čitanje njegovih likova urodilo je plodom – nesrećne sudbine ovih ljudi zaokružene su na sceni, još kad im se doda šarm naših glumaca. Teja je drugačiji, nesrećan u svom baksuznom životu, Luka je drugačiji, nesrećan u svojoj porodičnoj sagi, Marta je drugačija, nesrećna u svojoj intimnoj tragediji… Razotkrivanje lične nesreće pred očima gledalaca nosilo je u sebi i lične doživljaje ovih likova, tako da su suze u predstavi obostrane, i one na sceni, i one u gledalištu. Samim tim, to su iskrene suze, jer si jednog momenta, kao učesnik, zaista uvučen i izgubljen u priči „Profesionalca“, među Tejinim slikama na zidu, koje evociraju prošlo…

Na Festivalu dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju 2010. Kolašinsko amatersko pozorište sa ovom predstavom ponovo oduševljava publiku i žiri; osvajaju sljedeće nagrade: drugo mjesto za predstavu u cjelini, nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu osvaja Zoran Rakočević i nagradu za partnerski odnos na sceni osvajaju Đorđije i Zoran.

Ponovo nam se osmijnuo Festival festivala u Trebinju, gdje smo zaslužili učešće (po treći put za šestogodišnjeg postojanja). Ovoga puta smo igrali na otvaranju Festivala. Ponosni smo što je Anđelija osvojila prestižnu Zlatnu masku za najbolju žensku epizodu, za ulogu Marte.

„Profesionalca“ smo osim u Kolašinu i na festivalima u Bijelom Polju i Trebinju, igrali u Ulcinju, Zvorniku i Podgorici, a očekuju se i nova gostovanja.

Tekst: Dušan Kovačević

Režija: Snežana Šćepanović Đurasović

Uloge:

  • Teodor Teja Kraj – Đorđije Tatić
  • Luka Laban – Zoran Rakočević
  • Marta – Anđelija Rondović
  • Ludak – Nikola Šćepanović

Scenografija: Đorđije Tatić, Zoran Rakočević i Budo Vlahović

Izbor muzike i kostima: Snežana Šćepanović Đurasović

Majstori tona: Vladeta Bulatović, Nevena Šćepanović

Majstori svijetla: Radovan Draškovič, Branka Golubović

Organizator: Branka Golubović

Ostavite komentar: