KLAP na 42. Festivalu dramskih amatera

Kolašinsko amatersko pozorište će nastupiti na Festivalu dramskih amatera Crne Gore koji će od 11. do 16. juna biti održan u Bijelom Polju, po 42. put.  Prethodna učešća našeg pozoriša na ovom Festivalu bila su zapažena i uspješna, a predstavu „Orkestar Titanik“ sa kojom smo prošle godine pobijedili izvodili smo mnogo puta – u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini – i za to, opet, bili višestruko nagrađeni.

Ove godine nastupićemo prve večeri Festivala, sa predstavom „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“ koju su po tekstu Mira Gavrana režirali Djordjije Tatić i Zoran Rakočević. Osim njih, u predstavi igraju Jelena Đukić, Ksenija Rakočević i Vuko Bulatović.

Zoran Rakočević će na ovom Festivalu nastupiti u još jednoj predstavi – „Brod za lutke“ Centra za kulturu „Nenad Rakočević“ iz Mojkovca. Po scenariju Milene Marković ovu predstavu je režirao Milovan Ćetković.

U Bijelom Polju će se takmičiti 10 amaterskih pozorišta, a o pobjednicima će odlučiti Blagota Eraković, Marija Čolpa i Emir Ćatović.

Srećno, i vidimo se na Festivalu!