Đorđije Tatić

Đorđije je glumio u gotovo svim predstavama našeg pozorišta i režirao jednu od njih – „Oblak u pantalonama“. Inače, po zanimanju je radnik na kranu, a kao amaterski glumac više puta je bio nagrađen.

Na Festivalu dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju 2006. godine je za ulogu Strahinje u predstavi „Banović Strahinja” dobio nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu. Naredne godine na ovom Festivalu nagrađen je za ulogu Miraša u komediji „Conect, bolan, conect“, i to nagradom za glumačku kreaciju.

Nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu dobio je i 2009. godine na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, za ulogu Doktora u predstavi „Odvratna drama“. Na Festvalu održanom 2010. godine u Bijelom Polju Đorđije je, zajedno sa Zoranom Rakočevićem, nagrađen za partnersku igru u predstavi „Profesionalac“. Nagradu za najbolju glumačku bravuru „Fuad Zaimović Strela” na ovom festivalu u sezoni 2012. dobio je za ulogu Tolstoja u predstavi „Čehov je Tolstoju rekao zbogom”.

Za svaki slučaj, da još jednom nabrojimo šta je sve Đole radio u našem pozorištu:

Režirao je predstavu „Oblak u pantalonama” Vladimira Majakovskog, predstavu za djecu „Plavi zec slavi rođendan”, ko-režirao „Čehov je Tolstoju rekao zbogom” Mira Gavrana, a trenutno u sklopu pozorišnih radionica radi sa osnovcima škole „Risto Manojlović” – u ovaj projekat uključena su i djeca sa posebnim potrebama. Rezultat radionica biće dječja predstava „Marko Kraljević i Musa Kesedžija” Miroljuba Nedovića.

Odigrao je uloge:

VIĆA, „Sumnjivo lice”
STRAHINJA, „Banović Strahinja”
MIRAŠ, „Conekt, bolan, conekt”
MAJAKOVSKI, „Oblak u pantalonama”
SUDIJA, „Jazavac pred sudom”
DOKTOR, „Odvratna drama”
NINKOVIĆ, „Gospođa ministarka”
TEODOR TEJA KRAJ, „Profesionalac”
MAKS KRNEC, „Kralj Betajnove”
HARI, „Orkestar Titanik“
TOLSTOJ, „Čehov je Tolstoju rekao zbogom”
MRAK, „Plavi zec slavi rođendan”