Conekt bolan, conekt

Predstava „Conekt, bolan, conekt“ je prvi autorski projekat Pozorišta, rađen po tekstu i režiji Darka Drljevića, imena svjetske karikature, predsjednika Udruženja karikaturista Crne Gore i dobitnika preko 60 međunarodnih nagrada za karikaturu.

Premijerom predstave otvorena je prva Međunarodna izložba karikature u Kolašinu (koja se više ne održava u ovom gradu!!!). Premijera je ustvari bila monodrama sa jedinim likom, Mirašem, kojem su u reprizi kasnije dodata još dva lika, stari roditelji, kako bi se upotpunila priča o generacijskom jazu među njima, jer centralna tema predstave i jeste drugačiji pogled različitih generacija na modernu nauku i tehnologiju.

Miraš je ograničen „stariji momak“ koji prodaje kravu da bi kupio kompjuter o kojem ništa ne zna… Suočava se sa „cukanjem“ teksta, promiskuitetnim sagovornicima na seksi čatu, slanjem „mesaga“ na „emajl“ i td. U svemu ima podršku od majke, ali je nema od oca, koji se sa dvije strane scene prepucavaju oko svoga „čeda“.

Predstava je na Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju 2007. nagrađena na ovaj način: Darko Drljević nagradom za najbolji autorski projekat, Đorđije Tatić nagradom za glumačku kreaciju i Iva Simonović nagradom za najbolju mladu glumicu.

No, predstava je zaista „zapalila“ publiku svojom aktuelnošću i humorom. Osim četiri igranja u Kolašinu, „Conekt“ smo igrali u Bijelom Polju, Mojkovcu, Ulcinju, Danilovgradu, Sutomoru, a zatim i u Zagrebu i Splitu, gdje je ovaj autorski projekat primljen najtoplije i propraćen najljepšim ovacijama.

Tekst i režija: Darko Drljević
Asistent režije: Snežana Šćepanović

Uloge:

  • Miraš – Đorđije Tatić
  • Mileva – Iva Simonović
  • Milutin – Zoran Rakočević

Ostavite komentar: