10 godina Kolašinskog amaterskog pozorišta

 

Važan rođendan! Prije deset godina smo odlučili da će pozorišta biti, godinu dana kasnije izveli smo prvu predstavu (sjetićete se “Sumnjivog lica”, igrali smo u sali Spomen-doma, padala je kiša k’o iz kabla), a ostalo je istorija. Nije bilo lako, ali smo uživali. Večeras proslavljamo kao i svakog maja – premijerom. “Farmagonija” počinje u 20h u sali Doma kulture. Predstavu je po tekstu Ružice Vasić  režirao Zoran Rakočević, a u njoj igraju Peko Minić, Srđa Dragović, Braco Popović, Ivan Popović, Slađana Kršikapa, Jelena Medenica, Jovana Živkovič, Anđela Trifunović, Bojan Bulatović, Đorđije Tatić i Lidija Šćepanović. Za scenografiju i izbor kostima i muzike zaslužni su Zoran i Đorđije, a za tehničku podršku Ratko Drašković, Davor Sedlarević i Nikola Todorović. U predstavi će kao statisti učestvovati i članovi zajednice “Tango Natural”. Cijena ulaznice je 2 eura.

To je program za 12. maj. A sjutra, 13. maja, nastavljamo proslavu: u Domu kulture biće organizovana izložba fotografija iz zanimljivog života i rada našeg pozorišta. Izložba se zove “Nije ovo ljubav, to se ja spasavam” i biće otvorena u 20h.
“Farmagonija” je naša 20. predstava. Do sad smo osvojili oko 50 nagrada, proputovali dobar dio Balkana, a u rad pozorišta bilo je uključeno oko 70 ljudi. Četvoro naše đece sad studira glumu na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Sve u svemu – ne fali razloga za proslavu. Vidimo se u pozorištu 🙂